Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nissan Történelem képes leírás - Nissan.tlap.hu
részletek »

Nissan Történelem - Nissan.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nissan.tlap.hu » Nissan Történelem
Keresés
Találatok száma - 4 db
A Nissan rövid története Magyarországon

A Nissan rövid története Magyarországon

A Nissan hivatalos magyarországi értékesítésének története 1991-ben a Nissan Hungary Kft-vel kezdődött, mely egy magyar, japán és francia vegyesvállalat volt.* 1994-ben a japán tulajdonú Euromore Kft. vette át a garanciával és alkatrész-forgalmazással kapcsolatos feladatokat. 1995. július 1-én a Sumitomo japán kereskedőház megalapította a Summit Motros Hungary Rt-t, mely mint független importőr látta el a Nissan márka magyarországi képviseletét. 2004. június 30-án a Summit Motros Hungary Rt. nevet változtatott Nissan Magyarország Kft-re. 2005. július 1-én a Nissan Sales Central &Eastern Europe Kft. - mely cégnek a Nissan Europe SAS a tulajdonosa - vette át a magyarországi importőri feladatokat. A Nissan márka kelet-közép európai központjaként koordináló feladatot lát el a lengyelországi, csehországi és szlovákiai piacokon is.

Datsun nissan

Datsun nissan

A DATSUN és NISSAN márka születése Mielőtt belelapozunk ezen válallat történelemkönyvének elsárgult lapjaiba, amely legalább olyan hosszú és viharos kalandokat tár fel előttünk mint a Ford-é, meg kell ismernünk némileg a Japán tradíciókat is.... A japán autógyártás kezdeti időszakának kormányrúdjára a befolyás, a gazdagság a hírnév volt felvésve. A század első felében a siker nem az ambícióktól, hanem sokkal inkább a családi státuszoktól és kapcsolatoktól, függött, hogy mely családhoz tartozott valaki. Ugyanezen elvek vonatkoztak az iskolázottságra, hiszen maga a közép vagy felsófokú végzettség mit sem ért önmagában, ha a bizonyítvány és diploma nem a legismertebb és legelőkelőbb gimnáziumtól illetve egyetemtől származott. 'A rongyoktól a perzsa szőnyegig story nem igen volt gyakori Japánban' A korai japán autógyártás tényei A II. Világháború után a szövetségesek irányításával beindult gazdasági helyreállítás során kissé összekuszálódtak a megcsontosodott hegemóniák. Számos militarista Japán őskövület a Világháborúban betöltött lelkes hozzájárulása következményeként kiebrudalásra került az üzleti életből.

Nissan kronológia

Nissan kronológia

1933 A Nikon Sangyo Co. és a Tobata Imono Co. megalapítják közös vállalatukat, a Jidosha-Seido Ltd-t, a briliáns menedzser, Yoshisuke Aikawa vezetésével. A cég által forgalomba hozott gépjárművek a Datsun márkanevet kapják. 1934 A Nikon Sangyo Co. kizárólagos részesedést szerez a vállalatban és megváltoztatja a nevét NISSAN Motor Co., Ltd-re. 1935 A yokohamai gyár gyártósoráról legördül az első Datsun autó. Megkezdődik a NISSAN személyautók, buszok és haszongépjárművek tömeges gyártása. 1941 A második világháború kiszélesedésével - különös tekintettel az óceáni hadszíntérre - a NISSAN termelése elérte az éves 20.000 darab gépjárművet. 1947 A háború után újra kezdik a Datsun személygépkocsik gyártását. 1951 Egy legenda születik. A katonai célú járművek gyártása során szerzett tapasztalat segítette hozzá a tervezőmérnököket az azóta is világhírű terepjáró, a Patrol megtervezéséhez. 6 hengeres, 85 lóerős motorjával a Patrol az akkor igen népszerű Willis Jeep méltó ellenfelévé vált, sőt számos tulajdonságában, mint például a terhelhetőség és az erő, felül is múlta azt. 1959 A Japánban gyártott Datsun Bluebird hatalmas nemzetközi sikert arat.

Nissan Motor Company

Nissan Motor Company

Nissan Motor Company, Ltd. (Japanese: 日産自動車 株式会社 Nissan Jidōsha Kabushiki-gaisha?) (TYO: 7201), shortened to Nissan, is a Japanese multinational automaker headquartered in Japan. It was formerly a core member of the Nissan Group, but has become more independent after its restructuring under Carlos Ghosn (CEO). It formerly marketed vehicles under the "Datsun" brand name and is one of the largest car manufacturers. As of August 2009, the company's global headquarters are located in Nishi-ku, Yokohama. In 1999, Nissan entered an alliance with Renault S.A. of France, which owns 44.4% of Nissan as of 2008. Nissan is among the top three Asian (also known as the Japanese Big 3 Automakers) rivals of the "Big Three" in the U.S. Currently it is the third largest Japanese car manufacturer. It also manufactures the Infiniti luxury brand. The Nissan VQ engines, of V6 configuration, have featured among Ward's 10 Best Engines for 14 straight years, since the award's inception. For the truck and bus maker "Nissan Diesel," it is a separate company from Nissan Motors; please see UD instead. The pronunciation of its name is different in different markets.

Tuti menü