Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nissan Tiida képes leírás - Nissan.tlap.hu
részletek »

Nissan Tiida - Nissan.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nissan.tlap.hu » Nissan Tiida
Keresés
Találatok száma - 4 db
A mexikói

A mexikói

Japán márka, francia tulajdonos, mexikói gyártás. Ez aztán a szép összmunka, népek barátsága. De van egy kis bibi a dologban: a mexikói gyártás. Nem azért, mert 1986 óta utálnom kéne a mexikóiakat, hiszen nem ők tehetnek arról, hogy ott kezdődött a magyar foci sok évtizedes mélyrepülése. Mégis jóval többre értékelnék - hogy ugyanannál a népcsoportnál maradjak - egy spanyolországi összeszerelő-üzemet. Mexikó ugyanis - önhibáján kívül - sokat elvesz a Nissan Tiida kedvelhetőségéből. Sőt, származása miatt soha nem lesz belőle népautó, a (büntető)vámok egyszerűen túl drágává teszik a kategóriájához képest. Pedig egyébként egyáltalán nem rossz választás a mexikói. Igaz, nem a formájával fogott meg, se nem szép, se nem csúnya kocsi a Tiida; még átlagosnak sem merném igazán titulálni, magasságával és arányaival jócskán kilóg a tömegből. Amúgy nincs vele nagy baj, csak a túlságosan összehúzott csomagtérajtó rontja el a pozitív esztétikai összképet, mert szemből és oldalról rendben van a gép.

Autós Világ

Autós Világ

Elvitt A-ból B-be. Hiba és feltűnés nélkül; kényelmesen, nyugodtan, elegánsan. Kell ennél több egy autó esetében? Majd kiderül! Az viszont biztos, hogy nagy bajban lettem volna e cikk írásakor, ha nincsenek jegyzeteim. Elvitt A-ból B-be, onnan C-be, az előbb felsorolt tulajdonságokkal, de... semmi több, más nem maradt meg bennem a Tiida Sedanról. Ellentétben például a narancssárga 350Z-vel, aminek a hangjára sok-sok év múlva is jóleső borzongással fogok visszagondolni. Hát még a gyorsulására... Most azonban jól jön az irományom, muszáj is előkotornom azokat, különben csak ülnék és bámulnék bután a klaviatúra előtt. Na nézzük csak, mi áll benne! Első pont: elegáns szín. Igen! A Nissan Tiida Sedan, akárcsak a korábban tesztelt ötajtós testvére nem a világ legszebb autója, mégis, ezzel a fényezéssel tagadhatatlanul elegáns. Pedig barna! Illetve bronz! Nem hiszem, hogy egyébként eszembe jutna ilyen színben más autót venni, de ha egy Tiida Sedanra neveznék be, akkor nem válogatnék tovább. Eltűnteti a magas karosszéria aránytalanságát, igaz, ebben az apró, de mindenképpen kiálló puttonynak is szerepe van. Második pont: kis puttony, nagy csomagtartó, szűk nyílással.

Nissan TIIDA (2007-2009)

Nissan TIIDA (2007-2009)

Pozitív Jó helykínálat, gazdag felszereltség, ehhez mérten épp elfogadható vételár - használtan már vonzóbb árszint. Pörgős motor, elfogadható fogyasztás. Negatív Kétséges szépségű karosszéria, nem tökéletes vezetési testhelyzet, túlságosan puha, már-már labilis érzetet keltő futómű, érzéketlen kormány. Nincs szerényebben felszerelt, így olcsóbb kivitel.

Újautó katalógus

Újautó katalógus

Mintegy két évvel a 2005-ös ázsiai (Tiida Latio) és amerikai (Versa) bemutató után, Európa egyes országaiban is bevezette a Nissan alsó-középkategóriás modelljét a Tiida-t. Magyarországra a Nissan mexikói üzeméből érkezik a Tiida két karosszéria változata (a másik a Tiida 5 Door). Megjelenésében letisztult semleges formákkal operál a modell. A tervezők a kihasználhatóságra, kényelemre és a hatalmas helykínálatra helyezték a hangsúlyt. A csomagtér 500 literes, a belső tér nagyobb kategóriákban található modelleket is megszégyenítően tágas, az ülések kellő területet kínálnak és tág határok közt állíthatók. A műszerfal ergonómiája szinte tökéletes és mellőz minden ficsúrságot. A beltér anyagainak minősége, kidolgozása sem hagy különösebb kivánnivalót maga után (természetesen a státuszon belül). A motorpaletta két benzines (1,6 literes 110 LE és 1,8 126 LE) és egy TurboDiesel (1,5 literes 105 LE 240 Nm) erőforrásból áll. Az 1.6-os benzines atomata váltóval is megvásárolható. A futóművet inkább kényelmesre, mint sportosra hangolták.

Tuti menü