Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nissan Primera képes leírás - Nissan.tlap.hu
részletek »

Nissan Primera - Nissan.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nissan.tlap.hu » Nissan Primera
Keresés
Találatok száma - 4 db
Hófödte delfin

Hófödte delfin

Az elmúlt évtized japán autóinak zöme az óvatosság jegyében született. A tervezők annyira tartottak attól, hogy nem sikerül eltalálni az európai ízlésvilágot, hogy kínjukban az összes egyedi vonást leradírozták a skiccekről. Így keletkeztek minden idők legjellegtelenebb külsejű autói, melyek pedig zömében remek jószágnak bizonyultak. A Nissan európai tervezőközpontjában szerencsére nem a bénító rettegés légkörében dolgoztak az új Primerán. Ennek köszönhetően az autó végre felismerhető, egyedi külsőt kapott. Sőt, vállaltan más lett, mint a többiek. További bonusz a kritikai elismerés: a Primerával a Nissan elnyerte a Red Dot formatervezési díjat. A televízióból ismert reklámfilm palackorrú delfinjei finoman utalnak a Primera viziemlős formájára, ami tényleg barátságosra sikerült. A koncepció a hagyományos hármas szedán-dobozforma helyett egy behavazott autó harmonikusan egybemosódott kontúrjait célozta meg, (a szerző nem konfabulál, hanem a sajtóanyagból idéz) a kombi pedig az erősen ívelt csomagtérajtóval dinamikusnak hivatott látszani.

Nissan PRIMERA (2002-2007)

Nissan PRIMERA (2002-2007)

Pozitív Köszönhetően a különféle karosszériáknak és erőforrásoknak, nagyon széles választék. Az 1,6-os alapmotor is jó, a felszereltség japánosan gazdag. Negatív Sok mindenre oda kell figyelni, a futómű és a váltók mellett kritikus pont az elektromos hálózat, pl. gyertyazárlat miatt az autó mozgásképtelenné válhat.

Teszt: Nissan Primera 1.8

Teszt: Nissan Primera 1.8

Holo metamorfózis, azaz teljes átalakulás. A korábbi modellt ismerve és a most gyártott Nissan Primerába beülve ez az érzés keríti hatalmába az embert. Az új Primera az egyik legfeltűnőbb középkategóriás autó. Karosszériája egészen különleges. A monosziluettnek nevezett formát a kövér hóval borított autók harmonikus vonalai ihlették. A széria Primera formáját a két éve Párizsban bemutatott Fusion tanulmány előlegezte meg, szerencsére a sorozatgyártású Primera teljes egészében megörökölte ezt a vonalvezetést. A térkínálat a középkategória élvonalában van, főleg, ami a hátsó lábteret és a belső szélességet illeti. Hátul a hasonló méretű limuzinokban megszokott fejtérre érdemes számítani, így magas utasoknak nem ideális a hátsó sor. A tesztelt Primera kidolgozása nem tükrözte azt a minőséget és tartósságot, amit a Nissanokhoz általában társítanak. A műszerfal és az ajtókárpit találkozásánál mind a két oldalon igen nagy rés volt, amelyek mérete oldalanként különbözött. A csomagtérfedelet olcsó anyag burkolja, ráadásul a kalaptartó alatti rész nyers fém színű a bordó karosszériával ellentétben.

Wikipedia

Wikipedia

The Nissan Primera is a large family car produced by the Japanese automaker Nissan for the Japanese domestic and European markets. Nissan Primera P10 See also Infiniti G20 Nissan Primera P10 Since 1986, Nissan had been building Bluebirds-it was essentially a rebadged home-market Auster/Stanza - for the European market at its factory in Washington, Tyne and Wear, England. In the autumn of 1990, Nissan replaced the UK Bluebird with the Primera. It had a conventional front-wheel drive chassis and five-speed manual gearbox, with some versions getting the option of a four-speed automatic. Power came from 1.6-litre carburetor and 1.8-litre and 2.0-litre injection gasoline engines; a 2.0-litre diesel followed from 1992 onwards. The 1.8-litre version was never sold in Europe. Bodystyles were four- and five-door saloons and five-door estate (the last of which was imported from Japan). Nissan had deliberately targeted the car at the European market. The Primera saw Nissan's multi-link front suspension applied to front-wheel drive for the first time.

Tuti menü