Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nissan Almera képes leírás - Nissan.tlap.hu
részletek »

Nissan Almera - Nissan.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nissan.tlap.hu » Nissan Almera
Keresés
Találatok száma - 4 db
Almera 1.5 DCI

Almera 1.5 DCI

Az utolsó előtti Almera - akárcsak elődje, a Sunny - maga volt az unalom, jellegtelen formájával egy-két bágyadt 'de öt év garancia van rá' megjegyzésen túl alig-alig tudott érzelmeket kiváltani. Szerencsére azért tavaly a Nissan a kétségkívül egyedi Primera és Micra után az alsó-középkategóriában is elindult azon az úton, ami a megkülönböztethetőség és individuális márkaarculat felé vezet. Csak túlzásba ne essenek! Gömbölyded forma, nagyra nőtt lámpák, játékos ívek: az egész autóban van valami macskás. No nem az az ugrásra kész sziámi, inkább egy kényelmesen heverésző perzsa. Azért a tavaly áttervezett front és a tesztautó által viselt, különösen bonyolult tetőspoiler mutat némi hajlamot az agresszióra. A manapság divatos, fekete háttérből kiragyogó vetítőlencsés fényszórók további dinamizmust sugallnak. Jópofa a fekete műanyag házból krómozottan kiragyogó kilincs - ez a stíluselem a hűtőmaszk krómdíszeivel karöltve sokat segített a németesen sivár szürke szín okozta depresszió feloldásában.

Nissan Almera  1.8 Luxury

Nissan Almera 1.8 Luxury

A vezetőt kényelmes üléspozícióval, az utasokat sokoldalúan használható utastérrel hódítja meg az Almera Tino. Az 1,8-as benzinmotorral a japán egyterű a komótos közlekedést kedveli. A főbb konkurensekhez képest jókora hátránnyal mutatott be alsó középkategóriás egyterűt a Nissan. Pedig a japán gyártó biztos tapasztalattal rendelkezik ebben a kategóriában, gondoljunk csak a 80-as évek közepén gyártott Nissan Praire-re. A koncepció azóta mit se változott, csak a vásárlóréteg vált nyitottá az új osztályra. Az Almera Tino a hasonló modellek felépítését követi. Hossza és szélessége egy kompakt modell adataival egyezik meg, 160 centis magassága azonban jóval túlmutat azokon. A tengelytáv az azonos padlólemez miatt milliméterre pontosan megegyezik az Almera tengelytávjával, de belül jobb a térérzet, a magasabbra helyezett üléseknek köszönhetően pedig a valós tér is sokkal nagyobb. A csomagtartó 440 literes, ami átlagos a kategóriában. A két első ülés kényelme makulátlan, a vezető könnyedén megtalálja a kényelmes vezetési pozíciót, de a kormányt nem tudja rendesen magához igazítani, mivel csak fel-le állítható. Zavaró még, hogy a két első üléshez nincs könyöklő.

Nissan Almera n15

Nissan Almera n15

A típus teljes egészében Japánban készült. A szerelők bizakodóak, hiszen azt jósolják, hogy akár 400 000 km-t is tud vele menni az ember, ha rendesen karbantartja. Az N16-os típusról sajnos ez már nem mondható el. Az autó nagyon egyszerű formával jött ki a gyártói sorról. A legtöbb embert nem fogta meg a formavilága, hiszen egy teljesen egyszerű külsőt kapott. A kétliteres GTi változat agresszív gyári külsőt kapott. Egy BMW M3-as stílusú küszöb spoiler, az első és a hátsó lökhárító kapott egy toldatot. Kapott továbbá egy keményebb felfüggesztést, elől hátul tárcsaféket.

Nissan Almera Tino

Nissan Almera Tino

A Nissan Almera 2000-ben bemutatkozó új generációjának első darabja az Almera Tino kompakt egyterű. Japán után már Genfben is bemutatkozott az újdonság európai változata, amely nagyobb kerekeket kapott. A tervezők azt az elvet követték, hogy a modell legyen rövid, viszonylag széles és eléggé magas, így a Tino hossza 4,27 méter, szélessége 1,76 méter, magassága 1,61 méter. Design-elemei az új Micrát idézik: kis, ívelt fényszórók és nagy kivágású Nissan-hűtőrács. Különlegesség a közös, átlátszó bura alá került kör alakú fényszórók és a széles index. Utastere méreteihez képest tágas, az öt különálló teljes értékű ülés sokféleképpen variálható. A csomagtartó mélyről nyílik és magasra tárul ki. A kéttónusú műszerfal ergonomikus, a középkonzol egy kommunikációs egységet foglal magába audio-rendszerrel és extraként rendelhető, kihajtható navigációs rendszerrel. A Tino egyelőre 1,8 literes és 2,0 literes négyhengeresekkel kapható, de később elképzelhető lesz egy új motor is. Előbbi 120, utóbbi 135 lóerős. Az autóhoz kézi, vagy CVT fokozatmentes sebességváltó rendelhető. A biztonságra négy légzsák, merevítők a lökhárítóban és az ajtókban, ABS, fékasszisztens és elektromos fékerő-elosztó.

Tuti menü