Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nissan 350 Z képes leírás - Nissan.tlap.hu
részletek »

Nissan 350 Z - Nissan.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nissan.tlap.hu » Nissan 350 Z
Keresés
Találatok száma - 3 db
Durvul a 350Z

Durvul a 350Z

Alig két éve, hogy a Nissan bemutatta a Z sorozat legújabb modelljét, de a 350-es máris megújul. A 2006-os modellek legfontosabb változása, hogy a jelenleginél erősebbek lesznek, de a külső és a belső módosításáról sem feledkeztek meg. 21 lóerővel nőtt a 3,5 literes, V6-os blokk teljesítménye, azaz immár 301 paci vár bevetésre. Ezt a növekedést nem a motor chipelésével érték el, hanem a belső műszaki tartalmat módosították. Átalakították a szívórendszert, új dugattyúkat és vezérműtengelyt terveztek a motorhoz. Módosították az olajpumpát és elektronikus vezérlést kapott a kipufogó szelep. A változtatások hatására a motor teljesíti az Euro IV-es emissziós normát is. A jövőben a motor is tovább pörgethető, a maximális fordulatszám 7000-re emelkedett. Ezzel nőtt az egyes fokozatokban elérhető végsebesség, harmadikban például 142 km/óra helyett 150-nél szabályoz le a motor. Az erőforrás maximális forgatónyomatéka 363-ról 353 newtonméterre csökkent 4800-as főtengely fordulatszám mellett. Ám ez nem véletlen, a mérnökök egyenletesebb karakterisztikát és magasabb fordulatszámnál jelentkező csúcsnyomatékot szerettek volna elérni.

Nissan 350Z 1900 lóerővel

Nissan 350Z 1900 lóerővel

1,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/óráról egy 3,5 literes V6-os motorral ellátott, Nissan 350Z-re hasonlító dragster autó. Motorját az FIA európai gyorsulási bajnokságára 1900 lóerősre pumpáltak. Az autóért John Bradshaw versenyző és csapata felelősek, akik a szeptember 10-13-ig tartó, Angliában megrendezett megmérettetésen indulnak rémisztően erős autójukkal. A Project Zednek elnevezett autó mindenképp kitűnik majd a javarészt amerikai V8-as kocsik alkotta mezőnyből, mivel ez az egyetlen olyan modell lesz, amelyik japán motort használ. Bár két hengerrel kevesebbel rendelkezik, mint vetélytársai, a Nissan nagy reményekkel érkezik Angliába. Amellett, hogy 1,2 másodperc alatt eléri a 100 km/órát az autó 4,1 másodperc alatt már 270 km/óránál tart. Bradshaw reményei szerint az autóval világszerte mindenféle rekordokat dönthetnek majd meg. Ebben már gyakorlata is van a csapatnak, ugyanis 1997-es, 1150 lóerős Nissan Skyline RWD GTST modelljük 2008-ban megdöntötte az Európában versenyző leggyorsabb japán autó rekordot, amelyet még ma is tart. A hátsókerék-meghajtású modell 7,68 másodperc alatt gyorsult fel 285 km/órára.

Totalcar 350Z teszt

Totalcar 350Z teszt

Brutális vadállat - öt év garanciával Bemutató: Nissan 350Z Derék, verőfényes tavaszi reggelen fordultam be a Hungaroring kapuján félmillióért vett öreg, lomha, de megbízhatatlan dízel Tipómmal, hogy csapjak egy kört a Nissan legújabb büszkeségével, a bő tizenhárommiliós, 280 lóerős 350Z-vel. Hát így van ez valahogy, egyszer lenn, egyszer fenn. Ezért szeretem ezt a szakmát. Már a parkolóban csudát láttam, a Nissan hazai importőre, a Summit Motors Hungary meghívta a rendezvényre a hazai Nissan Z Klub színe-javát. 260-as Datsun Z-kre, 280-as Datsun ZX-ekre, egy régebbi 300 ZX-re és szívó, illetve duplaturbós második generációs 300 ZX-ekre csurgathatta a nyálát a vérbeli Nissan-sportautók rajongója. A Nissannak az új sportmodell tervezésénél fel kellett kötnie a köténylemezt, ha meg akarta ismételni a Datsun Z sikerét - tudniillik mindmáig ez az antik modell az Amerikában legnagyobb darabszámban elkelt sportautó.

Tuti menü