Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek képes leírás - Nissan.tlap.hu
részletek »

Hírek - Nissan.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nissan.tlap.hu » Hírek
Keresés
Találatok száma - 5 db
auto.news.hu - a tesztportál

auto.news.hu - a tesztportál

A http://www.auto.news.hu/nissan a Nissan tesztek, cikkek, újdonságok tára. Adatbázisba rendezett forrása a jelenleg is forgalomban lévő, Magyarországon kapható Nissan személyautóknak. A honlap látogatói mintegy tizenöt hazai autós portál Nissan tesztjeit találják meg a jól kezelhető katalógusban: innét néhány kattintással elérhető az összes magyar nyelvű Nissan teszt.

Mozgó labor és sör

Mozgó labor és sör

A Nissan Europe két koncepcióautót állít ki a 2006-os Genfi Autószalonon. Az egyiket kifejezetten városba, a másikat terepre szánják. A Genfi Autószalon tartják a Nissan Terranaut világpremierjét. A 4x4-es autót kifejezetten terepre szánják, kutatóknak és felfedezőknek ajánlják, akik a földgolyó legextrémebb helyeire szeretnének eljutni. Háromszemélyes utastérrel készült a tanulmányautó, amelyben a vezető mellett egy utas és egy kutató utazhat, akinek hátul számítógépes konzol, kommunikációs és elemző berendezés segíti a munkáját. A kocsinak csak három ajtaja van, így a laboratóriumi rész is jobban elhelyezhető. Szemben a jobb oldali egyetlen ajtóval, a vezető oldalán van egy előre és egy hátranyíló ajtó is. Közöttük B-oszlop sincs, így a be- és kiszállás könnyebb. 19 colos defektmentes Goodyear gumiabroncsokon gördül a Terranaut, amik a közúton való használatkor hagyományosan 'működnek', de nehéz útviszonyok között, a belső levegőnyomás megváltoztatásával, erőteljes terep-abroncsokká alakíthatók. A másik végletet képviseli az akkumulátoros hajtású Pivo városi koncepcióautó, amelyről a 2005-ös Tokiói Autókiállítás kapcsán mi is beszámoltunk.

Nissan klaszter

Nissan klaszter

A Koenigsegg a következők miatt vehette meg a Saab autógyárat: elsősorban azért, hogy svéd kézben maradjon; másodsorban, mert olcsón meg tudta szerezni; és végül, mert azzal a pénzügyi háttérrel, és technikai tudással, ami nekik van, már alkalmasak arra, hogy hosszabb távon felvirágoztathassák a Saab-ot. A Klub Rádió autóipari műsorában Istenes László és Várkonyi Gábor a Saab és a Volvo sorsáról beszélgettek. Várkonyi Gábor szerint a GM - Koenigsegg közötti üzletben az is közrejátszhatott, hogy a Saab egyáltalán nincs olyan rossz helyzetben, mint ahogy az első ránézésre látszik. Pénzügyileg nem állnak jól persze, viszont nagyon sok új modell van gyakorlatilag a végső stádiumig kifejlesztve. Tehát műszaki értelemben egy alapvetően jó állapotban lévő autóipari gyárat szerzett meg a Koenigsegg, vélhetően eléggé olcsón. A GM - Koenigsegg üzletének párhuzamaként említették azt az eseményt, hogy a Ford is eladja a másik svédországi autóipari céget, a Volvo-t. Kénytelen ezt tenni, hogy túlélje a válságot.

Nissan Murano Dízel motorral

Nissan Murano Dízel motorral

A Nissan Murano, már idén ősztől kapható lesz 2,5 literes, 190 lóerős, saját fejlesztésű dízel motorral. Bár a Nissan rendelkezik 3 literes V6 -os Renault eredetű dízel motorral, de az jelenleg csak a Genfben bemutatott Infiniti EX és FX, valamint a Nissan Navara és Pathfinder modellfrissített változatainál elérhető. Így továbbra is megmarad a különbség a Nissan és a hozzá tartozó prémium márka az Infiniti között.

Újautó katalógus-cardemo

Újautó katalógus-cardemo

Murano másodszor A Muranó második generációja visszafogottabb külső megjelenéssel, de hasonló technikai alapokkal készül. Az új Murano visszavett agresszív megjelenéséből, a formai modosítások az összképet finomabbá tették. Az első lámpák és a hűtőmaszk 'összeolvasztása' igen időigényes lehetett a formatervezők számára. Ez volt az a pont ahol szerettek volna megtartani valamit a Murano egyéniségéből. A legszembetűnőbb változás az előd kissé 'Hot-Rod-os' hátsó lámpáinak lecserélése. Az új fényforrások igazodnak a márka Qashqai, Rogue vonulatához. A Murano az említett modellek fölött helyezkedik el a rangsorban, egyben ez a legnagyobb allroadja is a Nissan-nak. A beltér is a külsőhöz hasonló szellemiség jegyében alakult át. Az új generáció beltere a testvérmodell Infiniti FX-hez közelít, tehát (az előd határozottan sportos megjelenésével szemben) inkább a luxusérzet dominál. A felszereltség DVD alpú 9,3 GB-os merevlemezzel szállított Bose audi-video rendszerrel, iPod csatlakoztatási lehetőséggel és kulcsnélküli indítási rendszerrel bővült.

Tuti menü