Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Qashqui képes leírás - Nissan.tlap.hu
részletek »

Qashqui - Nissan.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nissan.tlap.hu » Qashqui
Keresés
Találatok száma - 3 db
Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

A Nissan egyik éllovasa minden szempontból magasra tette a lécet. Jól összerakott, igényes autó. Sokan szeretik, és nemcsak a Nissan remek marketingesei miatt kedvelték meg az emberek. Lehet, hogy a Qashqai reklámspotjai az egyik legjobban eltalált videók autós fronton, de egy rossz termék bármilyen jó marketinggel sem lesz a középszerűnél jobb. A Nissan Qashqai rajongótábora pedig hatalmas. Elég csak megnézni, hogy ebből az autóból mennyi rohangál a hazai utakon. Sok. Meglepően sok. És ez annak köszönhető, hogy kiérdemelte a vásárlók bizalmát egyedi stílusával, noha a crossover kategória egyre szélesebb mezőnnyel kecsegtet. A Qashqai a leköszönt Almera és Primera egyik utódja. A Nissan a kedvelt típusokat nem egy utóddal, hanem rögtön három, különböző kategóriákban szerencsét próbáló modellel szerette volna pótolni. Ezek mindegyike - a Note, a Qashqai és a Tiida is - remek autó, a hármasból mégis a bakancsformájú Qashqai a legnépszerűbb. Formáját nem érheti panasz. Az ívesen domborodó tetővonal leginkább egy sportautó, illetve egy coupe védjegye. Ennek ellenére a meredek orr, valamint a vaskos oldalvédő elemek egy szabadidő-autó külsejére emlékeztetnek.

Qashqai bemutató

Qashqai bemutató

A változás szele - Nissan Qashqai Öt év garancia! Az ezredforduló előtt szinte ez jelentette az egyetlen elfogadható érvet Nissan vásárlása esetén - legalábbis Európában. Szerencsére lassan, de biztosan javul a helyzet, a kívül-belül unalmas és átlagos technikájú modellek helyét rendre izgalmas, modern gépek veszik át. A 2002-ben debütált 350Z a sportkocsi-rajongók álma, a 2003-as Micra a nők szívét dobogtatja meg, a - Magyarországon - nemrég piacra dobott Note pedig a fiatal családok számára vonzó ajánlat. Most a Golf-osztályban próbál újat mutatni a Nissan, a többfunkciós kialakítású és nehezen leírható nevű Qashqai-jal. Az Irán területén vándorló nomád törzsről elnevezett japán modell érdekes alternatívát jelent az alsó-középkategóriában. Külső méretei alapján tipikusan kompakt gépkocsi - körülbelül megegyezik a Ford Focus hasonló paramétereivel -, robosztus, terepjárós kialakítása azonban alaposan eltér a szokásostól. Lerí róla, hogy kemény gyerekkora volt', és könnyedén legyűri a betondzsungel veszélyes elemeit'.

Qashqai teszt

Qashqai teszt

A Nissan méretei (hossz, szélesség, tengelytáv) - amelyek szinte centire azonosak a Ford Focus-éval - alapján a kompakt kategóriába tartozik. (Has)magassága és terepjárós felépítése azonban szó szerint kiemelik onnan. Így a Qashqai tulajdonképpen egy kompakt kategóriás (tehát a BMW X3-nál, Honda CR-V-nél, Nissan X-Trailnél kisebb) első- vagy négykerékhajtásos szabadidő autó, mondjuk a Honda HR-V szellemi utódja. Közvetlen vetélytársa gyakorlatilag nincsen. Mint ilyennek, jól jönnek a karosszériát alulról - még bozótjárás alkalmával és a koccanásokban is - védő vaskos műanyagok, amelyek sajnos a felelőtlen ajtónyitások elleni küzdelemben kevésbé hatékonyak. A kettős szigetelésű ajtók masszív járású kilincsei ügyesen közvetítik a minőség és tartósság érzetét, és ha nem is záródtak mindig első lendületre, könnyen és egyenletes erőszükséglettel jártak. A hátsók nyílhattak volna nagyobbra. A xenon fényszórók fénye érdes felületű, bordás úton remegett, de annyira hatékonyak, hogy a reflektor nem is adott sokat a fényerőhöz. A kocsiból jól kilátni; mint rendesen, átlósan hátra kinézni nem leányálom, és a hátsó szélvédő is kicsi.

Tuti menü